TKH ziet omzet en winst dalen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De TKH Group heeft in het derde kwartaal 328,6 miljoen euro omgezet. Dat is ruim drie procent minder dan in dezelfde periode van 2015. De nettowinst nam ook af, met bijna tien procent jaar op jaar tot 22,5 miljoen. Volgens de technologiegroep uit Haaksbergen is de omzetdaling grotendeels toe te schrijven aan de tak Industrial Solutions, waar de inkomsten daalden met 6,7 procent. Bij Building Solutions steeg de omzet met 2,3 procent; bij Telecom Solutions bleef die nagenoeg stabiel.

De mindere prestaties bij Industrial Solutions zijn het gevolg van minder opdrachten in het subsegment manufacturing systems. Daarbinnen maakt VMI machines om banden te assembleren. De bandenbouwindustrie in belangrijke afzetmarkt China blijft terughoudend en dat heeft zijn weerslag op de orderintake. Deze lag overigens wel hoger dan in het voorgaande kwartaal. De aangekondigde grote projecten bieden echter perspectief voor een hogere intake de komende kwartalen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.