TKH werkt aan verbetering winstgevendheid

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De TKH Group verwacht in de loop van volgend jaar zijn winstgevendheid te verbeteren. In een handelsbericht over het derde kwartaal meldde de technologiegroep jaar op jaar een toename van het bedrijfsresultaat (ebita) met 3,2 procent naar 36,6 miljoen euro. Dit ondanks een omzettoename van 13,6 procent, naar 373,2 miljoen euro. De komende tijd zullen kosten gerelateerd aan het opstarten van nieuwe technologie echter dalen en de productiecapaciteit toenemen. Dat zal de resultaten ten goede komen, belooft TKH.

In het derde kwartaal bracht de verkoop van het belang in Nedap 5,8 miljoen euro op. Daar stond een eenmalige last van 1,7 miljoen euro tegenover. In het slotkwart verwacht TKH opnieuw een forse eenmalige uitgave te moeten doen: vier tot vijf miljoen euro. Dit is gerelateerd aan de stopzetting van enkele activiteiten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.