TKH scoort goed, behalve in bandenbouw

Nieke Roos
6 mei 2015

De TKH Group heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van 336,6 miljoen euro. Dat is zeven procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De nettowinst van de technologiegroep uit Haaksbergen kwam 45 procent hoger uit op 22,6 miljoen. Alleen onderdeel VMI, dat machines bouwt om banden te assembleren, bleef wat achter.

De tak Building Solutions, bestaande uit de twee subsegmenten vision- en securitysystemen en connectiviteitssystemen, zag de inkomsten met bijna 22 procent stijgen naar 140,5 miljoen euro. Telecom Solutions harkte 40,6 miljoen binnen met indoor telecom- en glasvezelnetwerksystemen, een toename van bijna zes procent. Bij Industrial Solutions, dat connectiviteits- en productiesystemen levert, zakte de verkoop echter in. De omzetdaling van ruim drie procent naar 155,6 miljoen is met name het gevolg van terughoudendheid bij de Aziatische klanten van VMI.

‘In lijn met de ontwikkeling in het vierde kwartaal was vooral de prestatie van Building Solutions goed’, licht TKH-ceo Alexander van der Lof toe. ‘We liggen daar op koers om onze margedoelstelling te realiseren. Ook de andere segmenten presteerden goed. Door de in het vierde kwartaal ingezette investeringsterughoudendheid onder Chinese bandenbouwfabrikanten vanwege onzekerheid over importheffingen in Noord-Amerika daalde de omzet in het segment bandenbouwsystemen. De orderintake lag echter op een goed niveau vanwege een toenemende vraag uit andere werelddelen.’