TKH haalt Augusta binnen, resultaten lager

Leestijd: 1 minuut

Na een moeizaam acquisitieproces heeft de Twentsche Kabel Holding (TKH) de overname van Augusta Technologie toch succesvol afgerond. Dat heeft de technologiegroep uit Haaksbergen gemeld bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers. Per 2 juli houdt TKH een meerderheidsbelang van 59,73 procent in de Münchense visionspecialist. Het zegt nu bezig te zijn om Augusta ’financieel te consolideren‘ in de organisatie, waarbij zestig procent van de activiteiten komen te hangen onder de tak Building Solutions en veertig procent onder Industrial Solutions.

In het eerste halfjaar heeft TKH 526,2 miljoen euro omgezet. Dat is 4,2 procent minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. De nettowinst daalde met ruim 47 procent tot 15,2 miljoen. Het tweede kwartaal kwamen de inkomsten 1,3 procent lager uit op 267,3 miljoen en de winst maar liefst ruim zeventig procent lager op 4,1 miljoen. ’De daling van het resultaat in het tweede kwartaal, gekoppeld aan een lagere omzet, is vooral het gevolg van relatief hogere kosten waarmee geanticipeerd wordt op groei‘, aldus CEO Alexander van der Lof.

De omzetdaling komt op het conto van de tak Industrial Solutions (kabel- en productiesystemen voor de industrie). Daar zakten de inkomsten het eerste halfjaar met twaalf procent in tot 243,7 miljoen euro. Bij Building Solutions (beveiligingsapparatuur, gebouwtechnologie en niet-industriële kabelsystemen) steeg de omzet met vier procent tot 201,0 miljoen, ondanks een negatieve impact van uitgestelde investeringen in solar- en infrastructuurprojecten. Telecom Solutions (systemen voor glasvezel- en kopernetwerken en indoor telecom) eindigde bijna ruim drie procent hoger op 81,6 miljoen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.