TKH breidt activiteiten in zorgsector uit

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

TKH heeft een meerderheidsbelang van 57,5 procent genomen in KLS Netherlands. Dat bedrijf is gevestigd in Almere en Hoogeveen en levert technologie voor de distributie van medicijnen. KLS ontwikkelt en produceert automatiseringssystemen en -software voor groothandels, apothekers en consumenten. Met de technologie kunnen grote efficiencyverbeteringen worden gerealiseerd in de keten van medicijnuitgifte in de vorm van een hogere productiviteit, minder medicatiefouten en een hogere therapietrouwheid, aldus TKH.

De huidige jaaromzet van KLS bedraagt ruim vijf miljoen euro. ’Door de aansluiting bij TKH kan KLS een verdere doorbraak realiseren in zijn streven om een internationale toonaangevende speler te worden in de medische sector‘, zegt TKH-CEO Alexander van der Lof. ’De combinatie met bestaande technologieën, concepten en productiefaciliteiten in de TKH-groep zal bij KLS tot een versnelling van de groei leiden. De omzet zou binnen vijf jaar moeten kunnen groeien naar vijftig tot honderd miljoen euro per jaar waarbij een groot deel van de omzet terugkerend zal zijn in de vorm van inkomsten uit licenties en services. Voor TKH betekent KLS een versterking van de ambitie om te groeien in de zorgsector door technologie te leveren die inspeelt op een efficiëntere zorg.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.