Tijdig melden kan een boel ellende voorkomen

Rolf Grouve is directeur van subsidieadviesbureau Currency Connect.

Leestijd: 2 minuten

De verlokking om een project aan te dikken of ’naar de regeling toe te schrijven‘ is erg groot. Zeker in deze zware tijden waarin bedrijven noodgedwongen moeten korten op onderzoek en ontwikkeling. Pas hier echter mee op. Want wie te gulzig gebruik wil maken van allerlei lonkende subsidiepotjes vergeet vaak van tevoren te checken of hij er wel echt recht op heeft en of hij alle administratieve voorwaarden – de inhoudelijke en financiële verantwoording – wel kan nakomen.

Het verhaal dat u in de aanvraag schetst, moet u achteraf verantwoorden. De ondernemer is verplicht aan te tonen dat alle activiteiten daadwerkelijk hebben plaatsgevonden en hij moet bewijzen dat hij de opgegeven kosten ook heeft gemaakt. Volkomen terecht, want de overheid geeft belastinggeld van haar burgers uit en wil uiteraard weten of dit goed wordt besteed.

Natuurlijk is het vaak lastig om voorafgaand aan een project juist te voorspellen hoe een project of ontwikkeling gaat verlopen en welke kosten er worden gemaakt. Toch moet u in een subsidieaanvraag een zo nauwkeurig mogelijk beeld geven van de geplande activiteiten en uitgaven. Alleen dan kan de subsidieverstrekker beoordelen of een ondernemer recht heeft op subsidie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen