Themadag over oppervlaktetechnologie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op 13 november organiseert Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandeld Nederland (Ion) een themadag over de toekomst van de oppervlaktetechnologie. De vraag naar geavanceerde oppervlaktetechnieken wordt – net zoals de verantwoordelijkheid voor de applicateur – steeds groter en de verwachtingen aan de coating liggen steeds hoger. Daarom gaan de ontwikkelingen in de oppervlaktetechnologie snel en is het voor kennisinstellingen, applicateurs en toeleveranciers noodzakelijk om nieuwe technieken te ontwikkelen. Ook de gebruiker zal tijdens de themadag moeten worden bijgepraat over de mogelijkheden. Voor al deze stakeholders is de Dag van de Oppervlaktetechnologie bedoeld.

Gedurende de hele dag zijn er presentaties over coatings van de toekomst. Hierbij wordt aandacht besteed aan nieuwe functionaliteiten en nieuwe aanbrengsystemen. Tevens wordt er aandacht besteed aan meetmethodieken. Diverse aspecten van micro- en nanocoatings komen aan de orde. De presentaties worden verzorgd door onder meer ASML, Enthone, Fokker, Holst Centre, ministerie van Infra & Milieu, Maan, NXP, Tata Steel, TNO, TU Delft en TU Eindhoven.

Een parallelsessie gaat over Reach, met de nadruk op zeswaardig chroom. Voor- en tegenstanders en de wetgever gaan met elkaar in discussie over dat thema. Uiteraard is deze discussie ook relevant voor het vervolg van Reach, waarbij ook de dossiers over nikkelzouten, boorzuur en sulfonaten aan de orde komen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.