Thea Koster nieuwe voorzitter Techniekpact

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Maandag is Thea Koster, lid van het College van Bestuur van Deltion College Zwolle, geïntroduceerd als nieuwe voorzitter van de Landelijke Regiegroep Techniekpact. Ze zal zich tot eind 2020 inzetten voor een optimale afstemming tussen landelijk beleid en regionale uitvoering van het Techniekpact.

Voor de volgende stap van het Techniekpact zal de nadruk liggen op het inzetten van de Techniekpact-infrastructuur voor de nieuwe agenda’s zoals het Klimaatakkoord, de energietransitie, circulaire economie en leven lang ontwikkelen. Het streven daarbij is te komen tot een samenhangend beleid en afgestemde acties en instrumenten, landelijk en regionaal, voor de arbeidsmarkt van technisch talent.

Koster: ‘Het Techniekpact heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een effectieve aanpak om regionaal samen te werken aan een toekomstbestendige technische arbeidsmarkt. We zien nieuwe agenda’s ontstaan die alleen kunnen slagen als er voldoende wordt geïnvesteerd in human capital. Ik roep partijen op om hierin volop de infrastructuur van het Techniekpact te benutten.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen