The Mathworks introduceert simulatie- en modelleertaal

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

The Mathworks lanceert de taal Simscape voor het tekstueel samenstellen van fysieke modellen van bibliotheken, componenten en domeinen in de Simulink-omgeving. De taal is onderdeel van het gelijknamige Simscape-platform. Dat breidt Simulink uit met modelleer- en simuleermogelijkheden voor mechatronische en andere multidisciplinaire systemen.

De Simscape-taal is gebaseerd op Matlab. Ingenieurs kunnen er herbruikbare modellen mee ontwikkelen van componenten en systemen voor geavanceerde technologieën zoals brandstofcellen, hybride auto‘s en windturbines. Deze modellen maken het weer mogelijk om het systeemgedrag beter te simuleren, robuuste controlestrategieën te ontwikkelen, designtrade-offs uit te voeren en systeemfouten eerder in het proces op te sporen.

’De nieuwe Simscape-taal is behoorlijk krachtig‘, zegt Arie Weeren, manager ICT-ondersteuning op de Universiteit van Antwerpen. ’Het geeft me de mogelijkheid op maat gesneden componenten te creëren, onmisbaar als je fysieke systemen modelleert. De taal is ook erg intuïtief. Iedereen met Matlab-ervaring zal Simscape makkelijk te gebruiken vinden.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.