The Mathworks geeft Matlab, Simulink en Polyspace R2009a vrij

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

The Mathworks heeft een nieuwe editie van zijn productfamilies Matlab, Simulink en Polyspace uitgegeven. Release 2009a omvat uitgebreidere ondersteuning voor multicore- en multiprocessorsystemen. Daarnaast biedt de versie twee nieuwe producten, nieuwe functies in Matlab en Simulink, en verbeteringen in meer dan negentig andere producten van The Mathworks.

De nieuwe multicore/multiprocessormogelijkheden in R2009a omvatten multithreaded implementaties van FFT- en andere kernfuncties in Matlab, evenals versnelde Simulink-codegeneratie en Polyspace-codeverificatie. Bovendien kunnen gebruikers de huidige multicoresystemen voluit benutten omdat ze dankzij de Parallel Computing Toolbox berekeningen kunnen verdelen over maximaal acht Matlab-sessies. De twee nieuwe producten in R2009a zijn de Vehicle Network Toolbox, die een directe verbinding tussen Matlab en Can-busnetwerken voor analyses en tests mogelijk maakt, en Simulink Design Optimization, waarmee Simulink-gebruikers modelparameters kunnen schatten en bijstellen via numerieke optimalisatie.

De nieuwe release is per direct beschikbaar en wordt verzonden naar licentiehouders met Software Maintenance Service van The Mathworks.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen