The Mathworks brengt Simulink PLC Coder op de markt

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

The Mathworks heeft de Simulink PLC Coder aangekondigd, een nieuw product om volgens IEC 61131 gestructureerde tekst voor PAC‘s en PLC‘s te genereren. Hiermee is het eenvoudiger geworden om besturingen en regelingen te ontwerpen voor industriële installaties die met PLC‘s of PAC‘s worden bestuurd, waaronder productiemachines en installaties voor elektriciteitsproductie. Simulink PLC Coder kan automatisch code genereren voor industriële besturingssystemen, zowel voor snelle terugkoppelregelingen als voor supervisieregelingen. Dit maakt een einde aan fouten door handmatige codering en kan de totale ontwikkel- en validatietijd verkorten.

’Industriële automatisering is een gebied met veel concurrentie: bedrijven zijn voortdurend bezig met het innoveren van hun vaak complexe mechatronische industriële systemen‘, aldus Tony Lennon, manager voor industriële automatisering bij The Mathworks. ’Onze klanten zien dat modelgebaseerd ontwerpen met automatische codegeneratie de beste manier is om dit soort systemen te ontwerpen en te valideren. Vooral als die zwaar leunen op expertise in zowel elektronica en mechanica als regeltechniek, blijkt deze benadering voor hen zeer succesvol.‘

Simulink PLC Coder genereert gestructureerde tekst op basis van Simulink-modellen, Stateflow-diagrammen en Embedded Matlab-code. Vervolgens gebruikt het een geïntegreerde ontwikkelomgeving van bijvoorbeeld B&R of Rockwell voor industriële automatisering om de code te implementeren op het betreffende PAC- of PLC-systeem.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen