The Engineering Network gaat Verhaert versterken

René Raaijmakers
7 september 2022

Verhaert vergroot zijn slagkracht met de overname van The Engineering Network, dat bestaat uit het ontwerp- en engineeringbureau Ten en de detacheringsactiviteit Elva. De productontwikkelaar uit Kruibeke zegt hiermee zijn expertise te versterken in machinebouw, projectbeheer en circulaire economie. Verhaert telt na de acquisitie ruim 350 medewerkers.

The Engineering Network werd opgericht in 2009 en richt zich op projecten en detachering in de machinebouw. Tens ontwerp-, machinebouw- en projectmanagementteams zullen geleidelijk integreren in de productontwikkelteams van Verhaert. Detacheringspoot Elva wordt samengevoegd met Verhaerts Moebius Consulting en krijgt de nieuwe overkoepelende naam Verhaert On-site Consulting. ‘Projectgebaseerde on-site dienstverlening wordt steeds belangrijker’, zegt Dirk Van Maele, directeur van Verhaert On-site Consulting. ‘Dat merken we aan de stijgende vraag en de structurele tekorten aan talent op de markt.’

Naast kantoren in Kruibeke, Antwerpen, Gent, Kortrijk, Westerlo, Nijvel en Aveiro heeft Verhaert een vestiging in Utrecht.