Textielgroothandel De Bondt kiest magazijnsystemen Vanderlande

René Raaijmakers
28 september 2022

De Bondt, wereldwijd groot in fournituren en garens, gaat in zijn magazijnen de logistieke technologie van Vanderlande gebruiken. De eerste Fastpick-systemen om goederen naar orderpickers te transporteren, zijn inmiddels geïnstalleerd op de locatie Tynaarlo.

Het familiebedrijf De Bondt, bekend van het merk Scheepjeswol, levert aan detailhandelaren en wederverkopers in ruim zeventig landen en verwacht een sterke groei. Om die groei te ondersteunen, koos de groothandel voor een oplossing die de efficiëntie van het picken en verpakken verhoogt en de kans op fouten vermindert.

Vanderlande-technologie zorgt voor versnelling en betrouwbaarheid bij De Bondt in Tynaarlo.

Een aanzienlijk deel van het magazijn van De Bondt is nu geautomatiseerd met de Fastpick-shuttles en het logistieke automatiseringssysteem Adapto. Het systeem levert orderregels voor bakken met meerdere compartimenten in een strikte volgorde aan de ergonomische pickstations. Dit biedt een verhoogde opslagdichtheid waarmee in piekperiodes tot 1200 items per uur kunnen worden verzameld.

Het verpakkingsproces is geautomatiseerd met een dozenopzetmachine, een inpakmachine, een dozensluitmachine en etiketteermachines, zodat de operators de orders direct in de dozen kunnen pakken en het proces met één druk op de knop kan worden uitgevoerd. Door op deze manier te verpakken, worden ook de verzendingsvolumes geminimaliseerd en hoeven de operators minder vaak extra dozen te vullen.