Tesla verzorgt Europese ‘assemblage’ vanuit Tilburg

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tesla Motors heeft gisteren in Tilburg zijn eerste Europese fabriek geopend om zijn Model S-sedans voor de Europese markt af te maken. Het gaat alleen om de laatste stappen van de productie: het plaatsen van de motor en de accu‘s in een verder compleet voertuig. Hiermee kan Tesla de heffing omzeilen die de EU hanteert voor de import van volledige voertuigen.

Tesla noemt onder meer de beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel, de nabijheid van de Rotterdamse en Antwerpse havens en de distributiemogelijkheden als redenen om voor Tilburg te kiezen. Op het moment biedt de fabriek werk aan vijftig werknemers, op den duur moet dat uitgroeien tot rond de tweehonderd.

De auto‘s die de fabriek verlaten, worden zonder tussenkomst van een dealer direct aan de klant verkocht. Die moet daar naar schatting 72 duizend euro voor neertellen – dat bedrag zou met importheffing hoger liggen. Tesla verkocht het afgelopen jaar in de VS al tienduizend exemplaren van Model S.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.