Tesla opent tweede fabriek in Tilburg

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Afgelopen vrijdag heeft topman Elon Musk een tweede Tesla-fabriek geopend in Tilburg, met een oppervlakte van 77.648 m². Daarmee verdubbelt de elektrische-automaker zijn capaciteit van 225 naar 450 auto’s per week. De verwachting is dat het aantal nog verder zal stijgen als Tesla volgend jaar zijn Model X lanceert. Ook die suv zal op termijn uit Tilburgse fabrieken rollen op weg naar Europese klanten.

De eerste Tesla-fabriek in Europa, in Tilburg, is inmiddels twee jaar aan de gang. In Brabant arriveren de body’s van Model S uit de VS. Ze worden er voorzien van de aandrijflijn, de achteras, software en de accu. Daarna worden de elektrische uitgebreid getest. Al snel na de opening bleek de productiecapaciteit niet toereikend en plande Tesla een tweede site. De tweede fabriek in Tilburg is de eerste assemblagefabriek in Europa met een eigen indoor testbaan. Het 750 meter lange circuit bestaat uit vierhonderd meter asfalt, zesduizend roestvrijstalen punten die hobbels in de weg simuleren en vele kilo’s roestvrijstalen rotsen. De lange testbaan is de laatste fase van het testproces om te garanderen dat elke Model S aan de kwaliteitseisen van Tesla voldoet.

Musk speculeerde vrijdag bij de opening al over een volgende Europese fabriek, die overigens niet noodzakelijk ook in Tilburg komt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.