‘Tesla dicht bij deal over fabriek in China’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Tesla staat op het punt een deal te sluiten om auto’s te produceren in Sjanghai, meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Het is niet duidelijk of het om assemblage gaat of om volwaardige productie. Onder de huidige regelgeving moet Tesla een joint venture sluiten met een lokale partner, maar het is niet bekend welk bedrijf dat wordt.

Met zo’n half miljoen verkochte elektrische auto’s en plug-in-hybrides in 2016 is China een belangrijke markt voor Tesla. Door in het land zelf te produceren, omzeilt het bedrijf een fikse importbelasting. Ook beschouwt China de opkomende industrie voor elektrisch rijden van strategisch belang en wil het de verkoop van elektrische auto’s stimuleren. Tesla kan daar allicht van profiteren.

Mondiale productie is tevens een prioriteit voor topman Elon Musk. Eind vorig jaar zinspeelde hij op twee tot drie Tesla-fabrieken in Europa.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.