Terugval economie deert Stork niet

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Stork behaalde in de eerste helft van dit jaar een omzet van 845 miljoen euro, tegen 759 miljoen euro een jaar eerder. De olie- en gasmarkt zorgt bij het bedrijf voor een sterke orderportefeuille. Die steeg naar 1,3 miljard euro, van 1,1 miljard euro.

Topman Sjoerd Vollebregt verklaart in een persbericht blij te zijn met het rustiger vaarwater waarin Stork nu verkeert. Het industrieconglomeraat werd begin dit jaar van de beurs gehaald door de Britse investeerder Candover. Als onderdeel van de transactie werd Stork Food Systems aan het IJslandse Marel Food Systems verkocht. Die verkoop werd afgelopen mei afgerond. ’We kunnen ons weer op de business concentreren‘, aldus Vollebregt.

Op dit moment bestaat Stork nog uit twee groepen, Technical Services en Aerospace, waar wereldwijd 16.000 mensen werken. De lange-termijnstrategie van Technical Services is om de activiteiten in de olie, gas en energiemarkt uit te breiden. Op dit moment zijn deze markten booming. Stork werd onlangs door de Nam nog een contract gegund voor de herontwikkeling van het Schoonebeek-olieveld, samen met Jacobs Nederland, Visser & Smit Hanab en Yokogawa Europe.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.