Tempress-directeur Pentinga krijgt leiding over Amerikaanse moeder

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Met ingang van 1 januari 2012 is Fokko Pentinga de CEO van Amtech Systems. Thans bekleedt de Nederlander al de functie van president bij de Amerikaanse machinebouwer, een rol die hij zal blijven vervullen, en is hij directeur van de Vaassense solardochter Tempress Systems. De huidige CEO Jong Whang schuift door naar de positie van executive chairman. Hij blijft bestuursvoorzitter. Amtech zegt deze veranderingen door te voeren om ’de focus op alle businessgebieden te verscherpen en het succes van de algehele groeistrategie te maximaliseren‘ door Pentinga verantwoordelijk te maken voor de R&D, de organische groei en China en Whang voor de externe groei, ook buiten solar, en het totaaloverzicht.

Fokko Pentinga heeft meer dan dertig jaar ervaring in de halfgeleider- en solarindustrie. De laatste zeventien jaar is hij in dienst bij Amtech, waar hij de drijvende kracht is achter de solarstrategie en de successen op operationeel en salesgebied. Zo speelde Pentinga onder meer een belangrijke rol bij de totstandkoming van de succesvolle R&D-samenwerking met ECN en de Chinese zonnecel- en modulemaker Yingli. Sinds vorig jaar maart is hij president van het bedrijf uit Tempe, Arizona.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.