Tempress beurt subsidie voor ontwikkeling diffusieoven

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het Energieonderzoek Centrum (ECN), chemieconcern Mallinckrodt Baker, zonnecelmaker Solland Solar en machinebouwer Tempress slaan de handen ineen om een inline-diffusieoven te ontwikkelen. De Nederlandse overheid draagt de helft van de totale kosten bij. De samenwerking bouwt voort op de bestaande band tussen ECN en Tempress om zijn machines te verbeteren. Een woordvoerder van Tempress laat weten dat zijn bedrijf het assortiment wil uitbreiden met dit type systeem. Senternovem stimuleert het partnerschap met een miljoen euro in het kader van de Energie Onderzoek Subsidie. Binnen dit programma stimuleert het Energie en Samenwerkings-project de ontwikkeling van innovatieve en duurzame diensten, producten en processen. De andere deelnemers leggen samen hetzelfde bedrag neer.

In een inline-oven krijgen siliciumwafers een temperatuursbehandeling in aanwezigheid van procesgassen. Die behandeling dient om het metaal te doteren met fosfor. Dit is een standaard onderdeel van het productieproces voor zonnecellen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen