‘Tegenstrijdige eisen aan regionaal ontwikkelingsgeld’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Ontwikkelingsmaatschappijen zitten klem tussen twee eisen die de politiek aan hen stelt, blijkt uit een conceptrapport van adviesbureau Ecorys dat het Financieele Dagblad in handen heeft. Ontwikkelingsmaatschappijen dienen in jonge vernieuwende ondernemingen te investeren, maar zij moeten al het geld dat zij in de bedrijven stoppen ook weer terugkrijgen – en dat is niet realistisch.

Minister Kamp stuurde afgelopen donderdag de eindrapportage van Ecorys naar de Tweede Kamer. Ten opzichte van het concept blijken daarin gevoelige zaken afgezwakt of geschrapt, stelt het FD vast. Zo is het advies om de aandeelhoudersinstructie aan te passen, zodat er meer risicovol kan worden geparticipeerd in het eindrapport aldus verwoord: ‘Kijk concreet naar opties voor ROM-activiteiten in de risicovollere fase richting valorisatie en early stage fase – zonder in te boeten op de eis van revolverendheid en staatssteun’. Hoe de zogenaamde revolveerbaarheid met risicovolle participaties kan worden verenigd, weet geen van de partijen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.