Teeven zet grens een beetje open voor start-ups

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Staatssectretaris Teeven, die verantwoordelijk is voor het immigratiebeleid, komt met een regeling voor innovatieve start-ups van buiten de EU die zich in Nederland willen vestigen. Momenteel wordt alleen een verblijfsvergunning verleend als alle details rond financiering en vermarkting rond zijn. Maar juist dat is lastig te regelen vanuit het buitenland. Met de nieuwe regeling krijgt de starter een jaar de tijd om het bedrijf in de steigers te zetten. Daarna kan het reguliere traject gevolgd voor startende bedrijven gevolgd worden.

Verschillende landen hebben al regelingen om innovatieve start-ups binnen te halen. Met de nieuwe regeling, die nog dit jaar in moet gaan, wil Nederland meedoen in deze ‘strijd om talent’, schrijft Teeven in een Kamerbrief. Met alleen een idee kunnen starters eenmalig een onverlengbare verblijfsvergunning aanvragen. Voorwaarde is dat ze een ‘facilitator’ achter zich hebben staan; een business-angel, een durfinvesteerder of een incubator die helpt bij het businessplan en de financiering. Ook moeten ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.