Technologies Added bouwt Oostenrijkse elektrische bakfiets in Emmen

Alexander Pil
4 december 2019

Het Oostenrijkse Gleam heeft Technologies Added uitgekozen om zijn Cargo-e-bikes te gaan producen. Gleam brengt e-bikes op de markt voor het vervoer van goederen in stedelijke gebieden. Het verwacht enkele duizenden elektrische bakfietsen per jaar te kunnen verkopen. Met de komst van Gleam verstevigt Technologies Added zijn positie als contractfabrikant voor duurzame mobiliteitsoplossingen. Eerder dit jaar werd al bekend dat het Amsterdamse Etergo zijn Appscooters in Emmen zou laten produceren.

Na Etergo vertrouwt ook Gleam zijn productie toe aan Technologies Added.

De e-bikes van Gleam zijn een kanshebber om een aanzienlijk aandeel te pakken in de snelgroeiende markt van elektrische fietsen voor distributietoepassingen in stedelijke gebieden. De fietsen zijn voorzien van moderne technologie, zoals een ingenieus kantelmechanisme om makkelijk te manoeuvreren in drukke steden en de nieuwste generatie elektrische aandrijving. Er is veel aandacht voor de veiligheid van de fietsen en voor gebruik van nieuwe materialen.

‘Nederland is een fietsland en consumenten staan open voor nieuwe concepten’, verklaart Gleam-oprichter Mario Eibl zijn keuze. ‘Nederland is een voorloper op het gebied van strenge milieuwetgeving, wat fabrikanten van duurzame alternatieven in de kaart speelt.’ Bovendien viel Eibl voor het concept van Technologies Added. ‘We hebben niks met China en we gaan ook niet investeren in een eigen fabriek. De oplossing die Technologies Added heeft bedacht is voor ons ideaal; we kunnen met andere bedrijven een fabriek delen.’