Technobis Optronics staakt activiteiten

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Technobis sluit de vestiging van dochteronderneming Technobis Optronics in Eindhoven. Het bedrijf zegt sinds begin 2009 zwaar te zijn getroffen door de economische terugval. In korte tijd werd een aantal projecten afgeblazen en nieuwe projecten die in de planning stonden voor januari 2009 werden minimaal een jaar vertraagd.

Technobis heeft ontslag aangevraagd voor zijn werknemers en meldt dat iedereen intussen een nieuwe baan heeft gevonden. Een aantal activiteiten van Technobis Optronics zijn ondergebracht bij het zusterbedrijf Technobis Mechatronics in Uitgeest.

De Technobis Group blijft zich volledig concentreren op de hoofdactiviteiten levenswetenschappen- en medische instrumenten, behandelingssystemen voor veeleisende omgevingen voor de zonnecel- en glasindustrie en sensortoepassingen op basis van optische vezels. Ontwikkeling en engineering die niet tot de kernactiviteiten hoort, besteedt Technobis uit aan vaste technologiepartners. Het ontwerpen van optica zal met partners worden ingevuld.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.