Technisch onderwijs ontplooit zich bij De Cromvoirtse en Bosch Rexroth

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Om de arbeidsmarkt optimaal te laten werken, is het van groot belang voor scholen en bedrijven om goed geschoolde technische vakkrachten af te leveren. Dat zagen ook De Cromvoirste en Bosch Rexroth. Beide zijn op zoek naar deze nieuwe technische medewerkers en besloten de handen ineen te slaan. Samen met Avans Hogeschool, Academy voor Engineering & Ict, is de nieuwe minor Smart Industry & Iot opgezet.

Dit schooljaar zijn de eerste studenten gestart met de minor, waarin gewerkt wordt aan projecten uit de praktijk. De Cromvoirtse en Bosch Rexroth werken samen in een van deze projecten. Hierbij is de Cromvoirtse praktijkcase en stelt het machines beschikbaar voor onderzoek. Bosch Rexroth levert een bijdrage door het delen van kennis en het beschikbaar stellen van hardware. De studenten hebben de opdracht een monitoringssysteem ten behoeve van predictive maintenance te ontwikkelen.

De minor Smart Industry & IoT is de eerste minor met een multidisciplinair karakter. Studenten van de opleidingen werktuigbouwkunde, elektronica, mechatronica, informatica, technische informatica, technische bedrijfskunde, en business- en informatiemanagement werken grensoverschrijdend samen, waardoor ze tot nieuwe inzichten komen en in staat zijn het beste van elke discipline samen te voegen tot een gezamenlijk resultaat.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.