Techniekstudies weer in de lift

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Dit jaar starten er in Nederland zeventien procent meer studenten aan een universitaire technische studie dan een jaar geleden, blijkt uit voorlopige cijfers van de VSNU. Het aantal voorinschrijvingen in dit sectorgebied komt rond de 5200 uit. Daarmee wordt de daling van vorig jaar met tien procent weer ruim goedgemaakt. Ook in het hbo zijn de vooraanmeldingen in het technische cluster gestegen, zij het wat bescheidener: met 3,3 procent naar 18,1 duizend.

De koepelorganisatie van universiteiten ziet het aantal inschrijvingen in het wetenschappelijk onderwijs als geheel met 4,5 procent groeien, naar 46 duizend. Andere groeiers zijn natuur (twaalf procent) en economie (elf procent). De aanmeldingen in taal en cultuur daalden met acht procent. In het hbo steeg het totaal aantal vooraanmeldingen met 1,4 procent, naar 108,2 duizend.

In België meldt Agoria dat er tot nog toe 1635 inschrijvingen zijn voor een technische studie in het hoger onderwijs. De brancheorganisatie heeft op zijn website een barometer geplaatst die van dag tot dag het aantal inschrijvingen in de sector volgt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.