Techgroei 2015 pakt lager uit

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het optimisme van de technologische industrie is afgenomen. Uit de laatste conjuctuurenquête onder FME-leden verwachten ondernemers een gemiddelde omzetgroei van 2,5 procent. Dat is aanzienlijk lager dan in het voorjaar, toen de groei werd geraamd op 5,5 procent. ‘Het economische herstel blijft broos. Slechts een kleine meerderheid van onze bedrijven verwacht dit jaar omzetgroei te realiseren en bijna een kwart van de ondernemers voorziet een krimp van de omzet’, aldus FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink.

Toch blijkt de houdbaarheidsdatum van het pessimisme beperkt. Geënquêteerden denken aan 4,5 procent groei volgend jaar, en meer dan vijf procent het jaar erop. Deze prognose sluit aan op bevindingen van het CBS voor alle industriële sectoren: ondanks een dipje in het vertrouwen staan de meeste indicatoren op groen om groei te realiseren in de nabije toekomst.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen