Techbedrijven werken samen aan iot-standaarden

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Een groot aantal spelers in de tech-industrie heeft de handen ineengeslagen in de Open Connectivity Foundation opgericht (OCF) om te werken aan een set standaarden voor interoperabiliteit tussen iot-devices. Een eerdere industriegroep, het Open Interconnect Consortium, gaat geheel op in het nieuwe samenwerkingsverband en levert de technische basis ervoor, inclusief een opensource referentie-implementatie.

De OCF is een initiatief van onder meer Intel, Microsoft, Samsung, IBM, GE, Atmel, Cisco, Dell, Honeywell, Mediatek, ZTE en nog een lange lijst andere spelers. Op de agenda staan onder meer standaard datamodellen voor het uitwisselen van allerhande iot-gegevens zoals temperatuur, CO2-concentratie, batterijstatus en media; ontdekken van devices en hun capaciteiten en automatisch opzetten van groepen; beveiliging; en toegang op afstand.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.