Tech United wint Portugese Open

Alexander Pil
20 mei 2014

De robotvoetballers van Tech United hebben afgelopen weekend het Portugese Open gewonnen. In de finale versloegen de Eindhovenaren de lokale favoriet Cambada met 2-1. Het toernooi geldt als het officieuze EK en is de laatste testcase voor het WK dat deze zomer in Brazilië wordt gespeeld.

Tech United rolde soepel door de eerste wedstrijden en wist makkelijk het net te vinden. Het is nog geen tiki-taka maar de robots kunnen elkaar steeds beter vinden en passes komen steeds vaker aan, getuige deze actie uit de wedstrijd tegen het Duitse Carpe Noctum.

In de finale kampten de voetballers met technische problemen. Het draadloos netwerk functioneerde niet waardoor de wedstrijd twintig minuten later begon. De batterijen waren toen al zo leeg dat de robots tegen het eind van de eerste helft een voor een uitvielen. De rust was te kort om de accu’s weer volledig op te laden waardoor de spelers aan het eind van de wedstrijd opnieuw stilvielen.

De ingenieurs van Tech United hebben de lobbal nog verder geperfectioneerd. Dat leverde in Portugal een aantal mooie doelpunten op. Vorig jaar tijdens de finale van Robocup tegen het Chinese Water bleek die strategie echter niet voldoende voor de overwinning. In Brazilië, als Water opnieuw de grootste concurrent is, zal Tech United dus ook uit een andere vaatje moeten tappen.