Tech United wint Portugese Open

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De robotvoetballers van Tech United hebben afgelopen weekend het Portugese Open gewonnen. In de finale versloegen de Eindhovenaren de lokale favoriet Cambada met 2-1. Het toernooi geldt als het officieuze EK en is de laatste testcase voor het WK dat deze zomer in Brazilië wordt gespeeld.

Tech United rolde soepel door de eerste wedstrijden en wist makkelijk het net te vinden. Het is nog geen tiki-taka maar de robots kunnen elkaar steeds beter vinden en passes komen steeds vaker aan, getuige deze actie uit de wedstrijd tegen het Duitse Carpe Noctum.

In de finale kampten de voetballers met technische problemen. Het draadloos netwerk functioneerde niet waardoor de wedstrijd twintig minuten later begon. De batterijen waren toen al zo leeg dat de robots tegen het eind van de eerste helft een voor een uitvielen. De rust was te kort om de accu’s weer volledig op te laden waardoor de spelers aan het eind van de wedstrijd opnieuw stilvielen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.