Tech United wint open robot-EK, twee keer

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Tech United heeft gewonnen in twee takken van sport op de Robocup European Open 2016, in het Eindhovense Evoluon. Op de finaledag wonnen de TUE-voetbalrobots van de Portugese tegenstander Cambada met 2-0. Het Eindhovense team rond zorgrobot Amigo versloeg in de @Home League de regerend wereldkampioen, Homer. In de andere twee categorieën wonnen teams uit de Duitse steden Bielefeld en Mannheim. Het evenement trok zo’n vijftienduizend bezoekers. De finale van het robotvoetbal werd bekeken door een kleine tweeduizend toeschouwers.

De voetbalrobots van de TUE wonnen de Middle Size League. In de voorrondes ondervond het Eindhovense team alleen echte tegenstand van het Portugese Cambada, dat uiteindelijk ook de finale haalde. De eerste helft van de finale bleef het spannend, doordat de doelpunten uitbleven. In de tweede helft had het Eindhovense team duidelijk de overhand en wist twee keer te scoren.

Er deden nog twee Nederlandse teams mee aan de MSL: VDL Robot Sports en ASML Falcons. VDL werd vijfde en liet alleen het Portugese Minho achter zich. Dat team moest zich voor het toernooi echter al terugtrekken. Voor de Falcons was het EK het debuut. Het won onder meer de directe confrontatie met VDL (4-1) en werd verdienstelijk vierde. In de kleine finale ondervond het team twee keer verbindingsproblemen waarna het werd gekwalificeerd. Overigens zijn beide teams nog lang niet op het niveau van Tech United en Cambada. Alle wedstrijden gingen met dubbele cijfers verloren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.