Tech United verliest WK-finale van robuuste Chinese robots

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Zondag heeft het Eindhovense team Tech United de finale van het WK robotvoetbal in de Middle Size League verloren. Het Chinese Water was Рna verlenging Рmet 2-3 te sterk. Tot aan de finale waren de Turtles oppermachtig. Het team won al zijn wedstrijden zonder tegengoals en scoorde zelf 64 keer (in elf ontmoetingen). In de voorronde won Tech United nog met 3-0 van Water en ook de speciale demonstratiewedstrijd op vrijdag voor koningin Maxima ging met 2-0 naar de Eindhovense ploeg. Op het moment supr̻me kwamen de Turtles net te kort. Het team was niet opgewassen tegen het fysieke en verdedigende spel van de Chinezen die vrijwel alle duels wonnen. Het soepelere combinatiespel van Tech United kwam daardoor niet uit de verf.

De wedstrijd van zondag was voor Tech United de zesde WK-finaleplaats op rij. Alleen in Mexico vorig jaar wist Tech United de overwinning binnen te slepen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.