Tech United presenteert updates voor vertrek naar Brazilië

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Het robotvoetbalteam van de TU Eindhoven laat dinsdagavond 17 juni op de fan-avond zien wat de robots allemaal kunnen en waarin ze beter zijn geworden sinds vorig jaar. Van 21 tot en met 24 juli speelt Tech United op de Robocup in Brazilië, en daar gaat het in de Middle Size League voor de wereldtitel. Ook zorgrobot Amigo en zijn opvolger Sergio geven acte de présence op de fan-avond.

Een van de verbeteringen dit jaar is de hogere precisie bij lobballen. Ook hebben de robots nu een krachtiger balbehandelingssysteem, waardoor ze de bal steviger vasthebben. Het TUE-team verloor vorig jaar van het Chinese team Water, onder meer doordat de Chinese robots vrij makkelijk de bal afpakten. Verder sleutelde het team aan de doortastendheid bij het nemen van beslissingen. Door de robots verder vooruit te laten denken twijfelt hij aan de bal minder lang over wat hij gaat doen. Een ander verbeterpunt is betere grip, door nieuwe wielen. Daarnaast is er gewerkt aan de mogelijkheid om bij dode spelmomenten de robots vanaf de zijlijn aanwijzingen te geven.

Om teams extra te stimuleren nieuwe techniek te ontwikkelen bedenkt de organisatie ieder jaar een extra uitdaging. Naast de wedstrijden op een volledig vlakke ondergrond moet in Brazilië ieder team een actie op een kunstgrasveld laten zien. Hiervoor heeft het TUE-team samen met Prodrive een nieuwe robot ontwikkeld. Deze heeft vier wielen die, net als bij een auto, via veren en dempers aan het chassis vast zitten. Daardoor kan deze robot beter omgaan met oneffenheden in het veld.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.