Tech United opnieuw wereldkampioen robotvoetbal

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het robotvoetbalteam van de TU Eindhoven heeft de WK robotvoetbal in Brazilië gewonnen. In de finale van de Robocup versloegen de Eindhovense robots het team Water van de universiteit van Beijing. Alhoewel het team de afgelopen zeven jaar steeds in de finale stond, is het pas de tweede keer dat het de wereldtitel pakt.

Tech United speelde gedurende de competitie al een keer eerder tegen het Chinese team, maar verloor toen. Omdat de scheidsrechters het spel van team Water als erg ruw beschouwden, besloten ze echter om in de finale sneller vrije trappen uit te delen voor duwen. Dat gaf de Eindhovense robotspelers meer ruimte om te combineren. Bovendien werden de meeste aanvallen afgeslagen door de keeperrobot van Tech United.

Een wedstrijd in de middle size-leage, waaraan Tech United deelneemt, duurt een kwartier en wordt gespeeld met twee keer vijf spelers, waarbij de keeper zich van de veldspelers onderscheidt door armen om de ballen tegen te houden. De vier veldspelers kregen de namen Robin van Perslucht, Arjen Robo, Robodinho en Zessi mee. De keeper werd Hans van Sleutelen genoemd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.