Tech United Europees kampioen robotvoetbal

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het robotvoetbalteam Tech United van de TU Eindhoven heeft het officieuze Europese kampioenschap in Hannover gewonnen. Het drie jaar oude team wist in de finale de Cops uit Stuttgart te verslaan. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, waarna de Eindhovenaren in de strafschoppenserie zegevierden. In een eerdere krachtmeting wonnen de Cops nog met 4-0. Met de overwinning laat Tech United negen teams achter zich uit Duitsland, Oostenrijk en Portugal.

Tech United werd in 2005 opgericht. In 2006 kwam het niet verder dan de eerste ronde, maar vorig jaar wist het team brons te pakken op het EK. Het belangrijkste instrument op de robots is de camera, die via een bolle spiegel bovenop het veld waarneemt. Via kleurcoderingen weten de robots wat wat is. Nieuw dit jaar is dat de robots over een ingebouwd elektronisch kompas beschikken, zodat ze over meer richtingsgevoel beschikken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.