Tech United en VDL winnen op online Robocup 2021

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De teams van Tech United en VDL Robotsports hebben tijdens de Robocup Worldwide de eerste prijs in de wacht gesleept in respectievelijk de technische en de wetenschappelijke challenge. Door de coronapandemie kon het WK robotvoetbal ook dit jaar niet op de gebruikelijke manier doorgaan en werd het event volledig online gehouden.

Tijdens de technische challenge konden alle deelnemende teams laten zien welke nieuwe ontwikkelingen ze dit jaar hebben gedaan. Tech United presenteerde de voortgang met ‘OpenPose’. Dit houdt in dat het Eindhovense team heeft gewerkt aan het herkennen van de houding van mensen door de robots. Hierdoor kunnen die bijvoorbeeld met een handgebaar de bal vragen van een robot, óf de robots laten inschatten waar een menselijke tegenstander naar toe gaat schieten. Bekijk de video en uitleg hier.

Met de wetenschappelijke challenge ging VDL Robotsports er met de winst vandoor. Tech United werd tweede. VDL presenteerde over zijn ontwikkelingen van een goedkope en snelle detectieoplossing voor mobiele objecten. Hier kun je de presentatie terugkijken. Tech United vertelde over een nieuw mechanisme dat een effect aan de bal kan geven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen