TBP sluit zich aan bij VDL-familie

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Net na Kerst maakte VDL bekend dat het TBP Electronics had overgenomen. De kerncompetenties van TBP zijn assemblage- en productiediensten van elektronica voor onder meer de industriële, medische en telecomsector – allemaal belangrijke sectoren waarin VDL reeds actief is. TBP-oprichter Ton Plooy geeft het stokje over aan Joost van Haperen die de afgelopen negen jaar in verschillende functies bij VDL Steelweld werkte. Plooy blijft nog een jaar aan om de overdracht te begeleiden.

TBP assembleert en levert printed circuit board assemblies (pcba’s), printplaten met elektronische componenten. Het bedrijf telt 133 medewerkers, is goed is voor ruim 30 miljoen euro omzet per jaar en is gevestigd in het Zuid-Hollandse Dirksland en op Brainport Industries Campus in Eindhoven. Op de hoofdvestiging op Goeree-Overflakkee vindt het vergaande geautomatiseerde productieproces plaats, in Eindhoven de engineering en het ontwerpen van de testapparatuur.

‘Fantastisch dat VDL de uitkomst is van onze zoektocht naar een geschikt bedrijf om ons over te nemen’, aldus Plooy. ‘VDL voldoet in de ruimste zin van het woord aan onze eisen en wensen. Met name de aanwezigheid van VDL Groep in de hoogwaardige maakindustrie en het gegeven dat VDL een Nederlands familiebedrijf is, spreekt ons zeer aan en dat past uitstekend bij onze bedrijfscultuur. De continuïteit van tbp electronics is hiermee gegarandeerd.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen