TBP investeert in inzichtelijkere procescontrole

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Elektronicaproducent TBP heeft een fabrieksbreed manufacturing execution system (MES) van Aegis aangeschaft voor zijn vestigingen in Dirksland en Eersel. Het oude MES voldeed niet meer aan TBP‘s groeiende wensen rond kwaliteit en controle. Een interessante feature van het Aegis-pakket is de root cause analysis. Hiermee is het mogelijk om de oorzaak van een fout boven water te krijgen, ook al is die ver verwijderd van de plek waar de fout optreedt. Zo kan het bijvoorbeeld een fout tijdens de functionele test terugvoeren naar een soldeerprobleem veel eerder in het productieproces. Met dat extra inzicht in het proces verwacht TBP zijn fabriek verder te verbeteren.

Het machinepark bij TBP bestaat uit onder meer drie Mydata-lijnen met zeven pak-en-plaatsapparaten, geautomatiseerde optische inspectie en testsystemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.