Tandkoppelingen Reich halen 7,78 miljoen Nm

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Boekholt Aandrijftechniek lanceert de Arcudent-tandkoppelingen van Reich op de Nederlandse markt. De serie bestaat uit elf modellen die leverbaar zijn met remschijf en voor horizontale en verticale montage. Het nominale draaimoment bedraagt maximaal 7,78 miljoen Nm. Het toerental varieert voor de kleinere modellen van 1000 tot 5400 per minuut en voor de grote modellen van 341 tot 903 per minuut.

De stalen tandkoppelingen bestaan uit twee huishelften met daarin opgenomen een binnenvertanding. De twee delen zijn verbonden met veredeld stalen (type 12.9) bouten die een krachtgesloten draaimomentoverdracht mogelijk maken. Twee koppelingsnaven met een afgeronde vertanding grijpen met minimale tandspeling in op de inwendige vertanding van de huishelften.

Reich heeft het vertandingsprofiel geoptimaliseerd om uitlijnfouten te compenseren. De grote straal van de vertanding biedt een ruim contactvlak en een lage vlaktedruk op de tanden. De afronding zorgt voor een minimale geluids- en trillingshinder. Twee modellen van de serie Arcudent-tandkoppelingen zijn uitgevoerd met een tussenbuis van maximaal een meter die tussen beide koppelingshelften is gemonteerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen