Tandheugelkasten Leantechnik krijgen update

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met de Lifgo 5 presenteert Leantechnik een nieuwe generatie van zijn tandheugelhefkasten. Ten opzichte van de Lifgo 4 heeft deze reeks diverse verbeteringen in zich. De Lifgo 5 biedt hogere snelheden bij hogere belastingen en een lagere geluidsproductie. De vernieuwde componenten halen een snelheid van 3 m/s, waar de Lifgo 4 niet verder kwam dan 1 m/s. In plaats van kogels worden er nu cilinderrollen in de lineair geleidingen gebruikt, waardoor het ook mogelijk is hogere momentbelastingen op te nemen. De nauwkeurigheid is instelbaar tot 0,01 mm.

Een ander belangrijk verschil met de Lifgo 4 is dat de nieuwe generatie kan worden gecombineerd met zijn kleinere broer Lean SL. Waar de Lifgo-serie is gericht op snelheid, belasting en nauwkeurigheid, biedt de Lean SL juist een oplossing met ronde tandheugels voor toepassingen met minder nauwkeurige specificaties zoals in zakkenvulmachines. Dat ruim negentig procent van de componenten kan worden hergebruikt, maakt de overstap van Lifgo naar een Lean-transportsysteem eenvoudig.

Leantechnik wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Stamhuis Lineairtechniek.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen