Taiwanezen richten consortium voor 3D-stapelen op

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Het Taiwanese researchinstituut Industrial Technology Research Institute (Itri) heeft een consortium opgezet om stapelmachines voor chips te ontwikkelen. Dat meldt het blad Digitimes.

Bestuurders van het Itri zeggen dat werken in 3D steeds meer aandacht trekt door de nieuwe miniaturiserings- en integratiemogelijkheden. Het Itri schat de Tawanese kansen voor 3D-IC-technologie hoog in omdat de hele industrieketen in het land aanwezig is. Het instituut werft fondsen bij de Taiwanese regering en zoekt samenwerking met partnerinstellingen. BasF, Brewer Science, Hermes-Epitek, Nanya Technology, Macronix International Company (MXIC), Powerchip Semiconductor (PSC), Promos Technologies en Siliconware Precision Industries hebben inmiddels laten weten geïnteresseerd te zijn in aansluiting. Het consortium zoekt ook machinebouwers, materiaalleveranciers en EDA-bedrijven als lid.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.