T40-flenzen HBM meten koppels van 500 Nm tot 3 kNm

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Hottinger Baldwin Messtechnik heeft zijn T40-serie uitgebreid met twee nieuwe allround flenzen voor het meten van nominale koppels van 500 Nm en 3 kNm. HBM bood al varianten voor koppels van 1 en 2 kNm. De T40-flenzen vallen in nauwkeurigheidsklasse 0.05 en zijn zowel geschikt voor stand-alone gebruik als voor gebruik in meetketens. Koppelmeetflenzen vinden hun toepassing bijvoorbeeld in automotive-testbanken voor chassis, motoren en versnellingen. Met de T40-serie zijn ook elektromotoren, generatoren en pompen te testen.

De lengte van de koppelflens is beperkt om ruimte in testbanken te besparen. Dankzij de hoge toelaatbare parasitaire krachten kunnen machine-elementen direct op de flens worden gemonteerd zonder dat er additionele verloopstukken of koppelingen nodig zijn. De T40-producten zijn speciaal ontworpen voor ruwe omstandigheden en zijn onderhouds- en slijtagevrij, omdat er geen sleepringen of lagers in zitten.

Om een betrouwbare, digitale overdracht van de meetgegevens van stator naar rotor te garanderen, wordt een speciale sigma-deltaconverter gebruikt. De T40-flenzen hebben een geïntegreerde zender voor draadloze overdracht, wat de betrouwbaarheid van de gegevens verhoogt en de stilstand verlaagt. Dankzij de transmissiesnelheid van 1,0 Mbaud en de foutidentificatie zijn de producten ongevoelig voor interferentie, zodat er geen data verloren kunnen gaan en de meetnauwkeurigheid niet wordt aangetast, zelfs niet in applicaties waar EMC een kritische factor is. Digitale afregeling voorkomt thermische spanningen, zodat er altijd zeer precieze en absolute justagegegevens beschikbaar zijn.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Gerelateerde artikelen