T-Systems brengt Duitse Industrie 4.0-kennis naar Nederland

Alexander Pil
14 juli 2020

T-Systems brengt zijn Duitse Industrie 4.0-kennis en digitale oplossingen naar de Nederlandse markt om de industrie in Nederland te ondersteunen bij efficiëntere productie, verbeterde intralogistiek en het voorkomen van machinestilstand en productiefouten. Hiervoor levert T-Systems samen met partners diverse digitale en 5g cloudoplossingen die de overgang naar Smart Industry versnellen. Het nieuwe Smart Industry-team staat onder leiding van Hans Aaldering.

Digitalisering en innovatie vormen de basis van de maakindustrie van morgen. Hoewel de Nederlandse industrie de voordelen ziet van Smart Industry-toepassingen en de noodzaak tot digitalisering onderkent, leven er nog veel praktische vragen over hoe zij precies kan profiteren en welke investeringen wanneer te doen. Daarom brengt T‐Systems bewezen praktijkkennis, opgedaan bij Duitse klanten als Osram, Borgwarner en diverse autofabrikanten zoals BMW, nu naar de Nederlandse industrie.

Het nieuwe dienstenportfolio wordt onder de naam ‘The New Factory Campus’ op de markt gebracht en bestaat uit verschillende bouwblokken. Een van de blokken is een eigen 5g-netwerk. De combinatie met Edge Cloud maakt dat industriële iot-toepassingen en machines supersnel met elkaar communiceren en grote datavolumes lokaal kunnen worden opgeslagen en geanalyseerd. Dit maakt flexibele productie en slimmere productontwikkeling mogelijk waardoor bedrijven sneller en flexibeler kunnen inspelen op individuele klantwensen. Het snelle netwerk zorgt ook voor efficiëntere intralogistics met agv’s, containers en drones. Ook traditionele productieprocessen worden efficiënter en minder foutgevoelig.

Sake Algra, directeur van T-Systems Nederland: ‘De Duitse industrie loopt voor op Nederland. Grote bedrijven zetten daar bijvoorbeeld zelf of in clusters een eigen 5g-campusnetwerk op om de realisatie van Smart Industry te versnellen. Het fundament voor digitalisering van de industrie is namelijk snelle connectiviteit in combinatie met lokale dataverwerking. In Nederland werken we nauw samen met T-Mobile voor het netwerkstuk. De kennis en inzichten die Deutsche Telekom en T-Systems internationaal hebben opgedaan bij grote industriële partijen, zijn uniek. Onze wereldwijde ervaring is in Nederland nog wat onbekend, maar met die kennis en een ecosysteem van wereldwijde partners als Siemens, Detecon, HPE, SAP, Ericsson en Microsoft kunnen bedrijven vertrouwen op gedegen expertise.’