Systomatic breidt assortiment Halder-machineonderdelen uit

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Systomatic presenteert het kersverse programma van Halder, onder meer leverancier van machineonderdelen. Meest opvallende nieuwkomers zijn de instelbare kogelinsteekstiften, de enkel- en dubbelzijdige vergrendelingen en de excentrische snelspanners met binnen- en buitendraad. Bij de kogelinsteekstiften is de borgpen 10 mm in lengte te variëren. Ontgrendeling geschiedt door middel van drukknopbediening.

De enkel- en dubbelzijdige vergrendelingen realiseren het klikmechanisme door verende drukstukken. Deze grendels zijn ontwikkeld om werkstukken vast te zetten en te positioneren en om kleppen te borgen in bijvoorbeeld de maritieme sector, bij bedrijfswageninrichtingen en voor caravandeuren. Beide modellen, leverbaar met diameter M6 of M8, zijn vier keer 90 graden verdraaibaar. Hun hefbomen zijn vervaardigd van Zamak, de binnendelen van sintermetaal en de schroef van rvs A2 (conform Iso 10642).

De excentrische snelspanners zijn ontwikkeld om met één handbeweging snel en rotatievrij onderdelen te spannen. Deze producten zijn te gebruiken voor zeer uiteenlopende toepassingen, van het omklemmen van buizen tot het positioneren van onderdelen. De snelspanners komen met draadbus- en draadeinden, al dan niet instelbaar. De instelbare versie is aan te passen om toleranties te kunnen opvangen. Het model met draadbus is verkrijgbaar in vier uitvoeringen, het model met draadeinde in 27 varianten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen