SunX-gasdruksensor makkelijk op te hangen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Japanse sensorfabrikant SunX komt met een nieuwe techniek om gasdruksensoren te monteren. Bij conventionele modellen wordt een steeksleutel gebruikt, welke draairuimte nodig heeft. Montage en onderhoud is vaak lastig, doordat de draairuimte wordt belemmerd door obstakels. Het nieuwe ontwerp is 20 procent compacter en wordt met een imbussleutel gemonteerd.

De imbusbout zit bovenop de drukpoort van de sensorkop. Daardoor is minder draairuimte nodig, wat montage en onderhoud eenvoudiger maakt. Daarnaast kunnen sensoren nu tegen elkaar of verzonken worden gemonteerd, hetgeen ruimte bespaart.

De DPH100-serie van SunX-druksensoren is verkrijgbaar in drie drukbereiken, van vacuüm tot 10 bar. Deze zijn leverbaar met M3-, M5-, of R1/8 male, of M5 female roestvrijstalen drukpoortaansluiting. De sensorkoppen geven een lineair meetsignaal van 1 tot 5 V en functioneren zonder aparte controller. Er is echter voorzien in een optionele controller, getooid met twee displays waarop gelijktijdig de gemeten en drempelwaarde in een oogopslag weergegeven worden. Hij biedt diverse uitgangsmodi en een externe 0-puntsinstelling.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen