Suiker Unie op de groene weg

Alexander Pil
Leestijd: 4 minuten

Van Meer Industrial Services verzorgt het onderhoud van de rotating equipment bij Suiker Unie. In het kader van de Green Deal Elektrische Aandrijfsystemen werkten de twee partijen aan een energiezuinige oplossing voor de pompen in de onthardingsinstallatie. De energiebesparing liep op tot 41 procent.

De bedrijfsnaam Royal Cosun zal bij velen niet direct een belletje doen rinkelen. Het agro-industriële concern bestaat echter uit zes bedrijven waarvan er een aantal zeker bekend is: Aviko, Cosun Biobased Products, Duynie, Sensus, Suiker Unie en SVZ. Voor Cosun is energiebesparing een belangrijk thema, niet alleen vanuit kostenoverweging maar ook voor zijn engagement in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het concern heeft zich tot doel gesteld om per jaar gemiddeld twee procent energie te besparen over de organisatie als geheel. Om deze doelstelling te realiseren, werkt het intensief samen met bedrijven in het Cosun Operations Platform en met het Cosun Food Technology Centre (CFTC) in Roosendaal.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.