Succesvol starten in hightech is hindernisbaan

Alexander Pil
Leestijd: 5 minuten

Hoe kunnen uitvinders hun briljante idee laten uitgroeien tot een succesvolle marktrelease? Afgezien van de financiële en organisatorische uitdagingen zijn er ook allerlei technische hindernissen. Regelmatig struikelen ze daarom voordat ze goed en wel uit de startblokken zijn. Uit twee ervaringsverhalen blijkt hoe lastig het is om alle hordes te nemen.

Veel discussie rond de beste ecosystemen voor startups draait om de vraag welke regio de nieuwe Silicon Valley wordt. Onderzoeksbureau Startup Genome identificeerde vorig jaar wereldwijd echter dertig hotspots. Geen daarvan zal binnen afzienbare tijd de grootte van de Bay Area benaderen, maar ze gaan wel de kritische massa bereiken om de wereldeconomie te beïnvloeden. De top vijf bestaat uit New York, Londen, Beijing, Boston en Tel Aviv. De enige Nederlandse stad, Amsterdam, vinden we terug op positie 15.

In de ranglijst van de vijfhonderd slimste steden ter wereld, de Innovation Cities Index 2019, staat opnieuw Amsterdam het hoogst: 30. Verder worden Rotterdam (83), Den Haag (97), Eindhoven (137) en Utrecht (175) genoemd. En in het Startup Ecosystem Rankings Report 2019 van Startupblink bekleedt Nederland een keurige zesde plek, negen posities hoger dan in 2017.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.