Succes is grote belemmering voor digitale transitie in machinebouw

René Raaijmakers
Leestijd: 6 minuten

De digitale transformatie heeft impact op traditionele hardwarebedrijven. Machinebouwers moeten niet indutten door hun succes, maar in actie komen. Mechatronica&Machinebouw sprak met René Blaschke, bij B&R verantwoordelijk voor iot.

René Blaschke werkte meer dan zestien jaar in de softwareontwikkeling bij een energiebedrijf in Oostenrijk en volgde de transformatie van de energiesector op de voet. ‘De verkoop van energie is geen businesscase meer. Je moet investeren in slimme meters, slimme netwerken en Energie 4.0 om competitief te blijven’, zegt Blaschke in een interview tijdens de jaarlijkse B&R-persconferentie voorafgaand aan de SPS Drives-beurs in Neurenberg.

Tweeënhalf jaar geleden stapte hij over naar B&R, het bedrijf dat machinebouwers ondersteunt bij het automatiseren van hun producten. Daar werd Blaschke iot-productmanager. Dit bracht hem in een positie waarin hij digitale technologie moet evangeliseren in een gemeenschap met een rijke hardwaregeschiedenis. Hij moet de boodschap verspreiden bij de klanten van B&R, maar ook bij het management van zijn eigen organisatie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen