STW deelt zeven valorisatiesubsidies uit

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Als kerstcadeau geeft de STW zeven wetenschappers de mogelijkheid om hun onderzoek om te zetten in een bedrijf, via een zogenaamde fase-2 valorisation grant van maximaal twee ton. Vier ervan komen uit Eindhoven, twee uit Delft en een uit Utrecht. Daarnaast krijgen elf onderzoekers een fase-1 grant van maximaal 25 duizend euro om de mogelijkheden voor valorisatie van hun onderzoek te verkennen.

De STW deelt onder meer een fase-2-subsidie uit aan start-up Preceyes/Medical Robotic Technologies, dat uit de vakgroep van de Eindhovense hoogleraar Maarten Steinbuch voortkomt. Het bedrijfje ontwikkelt een master-slave-systeem voor oogchirurgie. Met de grant wil het preklinische validatiestudies gaan uitvoeren. Bij een aantal topklinieken zullen prototypes geïnstalleerd worden om via dierproeven nieuwe behandelingen te onderzoeken.

Ook Reza Mahmoudi van de TUE ontvangt een fase-2-grant voor de start-up Omniradar, nadat hij een jaar geleden een fase-1-subsidie ontving. Het bedrijf ontwikkelt een complete radar inclusief antenne en AD-conversie op een enkele silicium chip. Het resulterende product moet ongeveer tien meter om zich heen in beeld kunnen brengen en is bedoeld voor bijvoorbeeld de logistiek.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.