STW deelt 22 miljoen uit

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Technologiestichting STW heeft vijf onderzoeksprogramma‘s gehonoreerd met een financiële ondersteuning van in totaal 22 miljoen euro. Het bedrijfsleven doet hier in totaal nog zes miljoen bij. De programma‘s, met een looptijd van zes jaar, zijn onderdeel van STW‘s Perspectiefprogramma, dat wordt gefinancierd door het ministerie van ELI.

Het H-Haptics-programma onder leiding van TU Delft-hoogleraar Frans van der Helm gaat werken aan besturingen die beter samenwerken met de menselijke gebruiker: in plaats van alleen informeren ook actief bijsturen. Naast de TUD doen vier andere universiteiten, vier kennisinstellingen en vijftien bedrijven of organisaties mee.

Het Flash-programma (Fundamentals and Application of Silicon Heterojunction Solar Cells) onder leiding van de Utrechtse hoogleraar Ruud Schropp gaat kijken hoe het hoge rendement van kristallijn silicium en de goedkope dunnefilmdepositietechnologie van amorf silicium kunnen worden gecombineerd in een zonnecel. In totaal nemen vier universiteiten, één kennisinstelling en vijf bedrijven deel.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.