Stork ziet winst halveren

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Stork maakte in 2007 een netto winst van 67 miljoen euro, ruim de helft van het resultaat dat een jaar eerder werd behaald. Vooral de divisie Aerospace veroorzaakte de verslechterde prestaties. Stork wijt dit aan de vertraging bij de Airbus A380 en problemen bij de militaire transporthelikopter NH90.

Het Storkonderdeel Technical Services zag de winst stijgen door goede marktomstandigheden en acquisities. Foodsystems presteerde het hele jaar goed, maar zag de winst dalen door een reorganisatievoorziening in het vierde kwartaal bij Food & Dairy Systems en operationele verliezen bij dat onderdeel.

Na het geslaagde bod op Stork onder leiding van Candover en de daarop volgende verkoop van Food Systems aan Marel komt het bedrijf na twee turbulente jaren in rustiger vaarwater terecht. ’Met Aerospace en Technical Services komt er dan een onderneming te staan met een omzet van anderhalf miljard euro en bijna 13 duizend medewerkers‘, zegt Sjoerd Vollebregt, CEO van Stork in een persbericht. ’Wij zijn nu weer in staat ons volledig te richten op de versterking en uitbouw van onze activiteiten.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.