Stork verder onder Amerikaanse eigenaar

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Stork krijgt een Amerikaanse eigenaar; Fluor neemt de specialist in industrieel onderhoud voor 695 miljoen euro over van de huidige eigenaar Arle Capital, en voegt zijn eigen Operations & Maintenance-business toe aan de activiteiten. Het nieuwe gecombineerde bedrijf zal als dochter van Fluor opereren onder de Stork-naam, met hoofdkwartier in Nederland en de huidige ceo Arnold Steenbakker aan het roer. De managementteams van Stork en Fluor Operations & Maintenance worden samengevoegd.

Het hedendaagse Stork is het vroegere Technical Services-onderdeel van het Stork-conglomeraat. Het bedrijf is actief in onderhoud en aanpassen van grote industriële installaties in de olie- en gassector, chemische industrie en de stroommarkt. Het telt rond de vijftienduizend werknemers en heeft een omzet van ruim anderhalf miljard euro. Na de samenvoeging moeten daar vierduizend werknemers en zeshonderd miljoen euro aan omzet bijkomen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.